Att se och göra i Vendelbygden

För att vara en liten ort så finns det gott om aktiviteter och sevärdheter i Vendelbygden.

Örbyhus slott

Örbyhus_slott_2Precis i närheten av Vendel ligger Örbyhus slott. ewriter Större delen av sommaren kan du ta del av underhållning i form av konserter och andra evenemang. Under guidade visningar i slottet, parken och vagnsmuséet får du lära dig mer om slottets rika historia som bland annat innefattar fängelsetiden för Erik XIV:e. Under essays tre år var den avsatte kungen fängslad på Örbyhus slott. Han dog 1577 av förgiftning, vilket även ledde till att slottet blev känt runt om i landet.

Den välkända slottsträdgården är essay writing något som man inte vill missa under sitt besök på slottet. Vad som till en början var en köksträdgård har idag utvidgats till en verksamhet bestående av tre växthus, en äppellund och en frilandsodling. Här odlar man bland annat gurka, tomater, sallad och olika kryddplantor. Ända sedan 1985 har odlingen varit KRAV-märkt. Det finns möjlighet till att handla deras grönsaker och frukt i trädgården och även på Bondens marknad i Uppsala.

Örbyhus GK

I anslutning till slottet hittar du golfbanan Örbyhus GK. Omgiven av skog och park finns det över tio utmanande vattenhål att ta sig igenom. Gillar du området så kommer du glädjas åt att golfklubben även har ett hotell, vilket gör att du smidigt kan spela så mycket golf som du vill under din vistelse. Ett mer budgetvänligt alternativ hittar du på vandrarhemmet som också ligger vid banan.

Vendels kyrka

vendels kyrkaÄr du mer intresserad av historia får du ta dig till write essay for me Vendels kyrka. Med en inspirerande arkitektur och omgivning bestående av en tegelbyggnad i gotisk stil och en praktfull mur med trätak är det svårt att inte missa denna kyrka när man åker förbi.

Kyrkan är mest känd för dess medeltida målningar av konstnären Johannes Iwan. Men de forntida lämningar som upptäcktes precis i närheten är en annan anledning till att besöka platsen. Under 1880-talet skulle kyrkogården expanderas och under arbetets gång upptäckte man hela fjorton båtgravar. Man hittade fynd som hjälmar, spjutspetsar, ridutrustning och sköldar. Upptäckten ledde till att epoken 550 – 880 e.Kr fick ett helt nytt namn; Vendeltiden.