Badstränder i Stockholmsområdet

Den berömda blandningen av sött och salt har berikat Stockholm med en fantastisk skärgård och en rad platser att ta ett dopp på. Badplatserna och badstränderna fylls snabbt när solen letar sig fram – men oroa dig inte, det finns över trettio officiella strandbad inom Stockholmsområdet.

Det är varje enskild stadsdel som ansvarar för stränderna inom sitt område när det kommer till drift och underhåll, medan Miljöförvaltningen ser till att provtagningen av vattnet sköts regelbundet. Det är förbjudet att ha med hundar på de officiella badstränderna – med undantag för Långholmens klippbad – under sommarperioden första juni till trettioförsta augusti. Det här betyder att Stockholms badstränder är rena, badvänliga och trevliga att besöka när man ska ta sig ett dopp – oavsett vilken strand man väljer.

De Stockholmska stränderna

Allt från Farsta strandbad till Gröndals brygga till Oxhålsbadet och Lilla Essingebadet finns att välja på om du ska till någon av de officiella stränderna. Utöver dessa fyra smultronställen finns det tjugosex till att upptäcka när man behöver svalka eller en fin utflyktsplats. Om du vill passa på att besöka ett museum innan ni fortsätter utflykten till stranden är Långholmens strandbad det perfekta alternativet. Inte långt från strandbadet ligger nämligen Långholmens fängelsemuseum vilket brukar

Effortless and straightforward Uk Papers regarding a variety of familiar subjects for kids and even Pupils. Discover Article Matters in Native english speakers plus Essay recommendations just for Little one pay for essay.

vara en omtyckt upplevelse bland de yngre. En annan badplats med hela två barnvänliga sandstränder är det allmänna badet i Hässelby. Badet erbjuder tre olika bryggalternativ i form av ett trädäck, en träbrygga och en betongbrygga tillsammans med de två sandstränderna. Gemensamt för alla officiella Stockholmsstränder är att vattenkvalitén kollas kontinuerligt under hela sommaren för att upplevelsen ska bli så trevlig som möjligt för alla besökare.

Smultronställen

De olika stränderna ser väldigt olika ut – vissa är långa och öppna medan andra är kortare och omringade av växter och skog. Vissa har flera bryggor medan andra är utan. En del ligger i anslutning till stora serveringar och minigolfbanor medan det finns mindre kiosker på en badplats längre bort. På vissa stränder kan du hoppa ner i vattnet från hopptorn och åp andra får du uppleva hur det är att hoppa från klippor. Stockholms stränder skiljer sig lika mycket och är lika mångsidiga som staden själv, så om du är ute efter en speciell typ av strand finns den garanterat.