Barnaktiviteter i Uppsala

Leo’s Lekland

Om det finns en plats som du ska ta barnen till så är det Leo’s Lekland. Leklandet kryllar av klätterställningar, rutschkanor, bollhav och tunnlar. Sådant som barnen garanterat kommer att älska från första stund. Det är den perfekta mötesplatsen för hela familjen att umgås på. Dessutom finns leklandet på över 20 olika platser runt om i Skandinavien.

Pelle Svanslös

Vem känner inte till Pelle? Uppsalas mest kända katt som fick sin stackars svans avbiten av en råtta. Har du turen på din sida kanske du stöter på den snälle katten längs med Åsgränd. Annars kan du ta med barnen till Pelle Svanslös lekplats som ligger precis vid hans hem. Det erbjuds även guidade turer där ni får gå i kattens fotspår, eller ska man säga ”tasspår”?

Evolutionsmuseet

Här kan du utforska och lära dig mer om människans evolution. Men detta museum fokuserar inte bara på människans naturhistoriska utveckling, utan det här är även en plats för alla djurälskare därute. Museet inhyser till exempel Nordens största samling av dinosaurieskelett. Inhemska fåglar, darwinfinkar från Galapagosöarna, fossila lämningar och mineraler från hela världen är ett urval av andra utställningar du hittar på Evolutionsmuseet. Det är inte heller särskilt förvånande att det finns runt 5 miljoner föremål samlade under ett och samma tak. Museiansamlingen har byggts upp av forskare från Uppsala universitet sedan 1600-talet.

Biotopia

Föredrar du mer interaktiva museum så borde Biotopia vid Vasaparken vara av intresse. Tillsammans med barnen får du chans till att upptäcka och utforska naturen. Fokus ligger på naturmiljöerna i Uppland och dess uppkomst. Det finns bland annat hundratals dioramor med djur som blivit utställda i så naturliga miljöer som professional term paper writers möjligt. Skogsområden, stränder och sjöar är några av de områden som visas upp i samband med dessa djur.

Museijärnvägen Lennakatten

Ångtåg, veteranbuss eller rälsbuss. Det är upp till dig att välja, eller kanske ni har lust att åka med alla tre. Med dessa färdmedel får du åka längs en av landets vackraste järnvägar: Museijärnvägen Lennakatten. Det finns flera stopp längs med vägen, så när något väl ser intressant ut är det bara att stiga av. Det går att stiga på och av precis vid vilken station som helst under turens gång.

För lite fika är Marielund där Jernvägscaféet ligger ett perfekt ställe att göra ett stopp på. I friluftsområdet Fjällnora hittar du inte bara härliga badstränder utan även gårdsdjur av den tama sorten. I Faringe kan du göra ett besök i lok- och vagnhallarna.