Bra badplatser i Uppland

När solen gasar på som allra mest vill man inget hellre än att ta sig ett svalkande dopp. Som tur är har Uppland gott om badplatser att välja mellan, för både inomhus- och utomhusbad.

Fyrishov

En av Sveriges största sportarenor med ett populärt äventyrsbad som har allt man kan tänka sig. I en tropisk miljö kan en under flera timmar åka runt i vattenrutschkanor, vattenkanoner och jetström. Det här är utan tvekan en perfekt aktivitet för hela familjen.

I anslutning till äventyrsbadet finner du även en simbassäng med de rekommenderade olympiska måtten på 50 x 25 meter. Är du lite våghalsig av dig finns det ett hopptorn du inte får missa att hoppa från under ditt besök. När magen börjar kura kan du fylla på bränslet hos matserveringen vid bassängen. Är det sommar kan utomhuspoolerna vara ett bättre alternativ vid fint väder. Då Fyrishov ligger bara några få minuters gångavstånd från centrala Uppsala är det lätt att ta sig hit med lokaltrafik.

Rullsand

Vid Dalälvens mynning hittar vi vad många refererar till som ”Mellansveriges Riviera”. Precis intill den långa sandstranden ligger även en av länets större campingplatser. Allt detta ingår i naturreservatet Billudden, vars custom paper writing services namn kommer från den långsmala udden med samma namn som försvinner ut i havet. Så när du väl tröttnat på att bada finns det gott om saker att upptäcka i närområdet. En vandringsstig tar dig hela vägen ut till den 3,5 km långa Billudden. Du kan även hyra en cykel från campingen, utforska andra naturstigar eller ta en titt på Norra Europas största havtornssnår.

Fjällnora

I friluftsområdet Fjällnora kan du bada i sjöarna Ramsen och Trehörningen, där det finns både friluftsbad och hundbad. Vandringsleder finns det gott om, varav en av dem är Upplandsleden som går igenom området. Det går även bra att hyra kajak eller kanoter för en tur på en av sjöarna.