Nattliv i Stockholm city

Stockholm är och har länge varit en vibrerande feststad för alla dess invånare – oavsett om det har varit Carl Michael Bellman, en universitetsstudent, en kunglighet eller ett danssuget sällskap. Nattlivet i Stockholm City gör inte någon besviken, så vänta inte utan låt dig omslukas av det pulserande Stockholm!

Stockholms nattliv består av en bred variation av klubbar, restauranger, barer och pubar. Alternativa indiepopklubbar samsas med klassiska festlokaler som Café Opera, tyska pubar i innerstan och mindre jazzklubbar på Södermalm. Det finns något för alla smaker, tycken och dansstilar inne i Stockholm city!

Kultförklarade klubbar och kulturpersoner

Stockholm är inte bara en vibrerande nattstad, utan också en av Sveriges största studentstäder. Kombinationen har gett liv åt ett flertal klubbar och barer genom åren, vissa har försvunnit medan andra etsat sig fast i Stockholms innerväggar. Ett exempel är åttiotals-klassikern Café Opera som innebar en mindre revolution i nöjeslivet när det slog upp dörrarna för första gången. Stället har nylanserats ett flertal gånger och har därigenom kunnat fortsätta vara lika populärt som när det öppnade, idag är det en närmst intill kultförklarad nöjesplats. Ett stenkast bort ligger Stureplan med alla dess inneplatser där man har stora chanser att springa in i diverse kändisar och kulturpersonligheter.Stureplan

Det alternativa nattlivet

Men Stockholms nattliv omfattar även tyska pubar, klubbar i gamla industrilokaler och tillfälliga pop-up fester. Runt om i Stockholm finns det en rad olika alternativ för den som vill uppleva något annat än den traditionella klubben. Gamla industrilokaler har gjorts om till ovanligare dansställen och kitschiga barer medan flera pubar har specialiserat sig på en viss dryck eller land. Det finns dansställen på flera restaurangers och museers takvåningar kvällstid och ofta sent in på natten.