Nöjesliv i Uppsala

Friluftsliv, fängslande arkitektpärlor, shopping och återkommande kulturella evenemang. I Uppsala finns det något för alla att upptäcka och det gäller oavsett vilken årstid vi befinner oss i.

Uppsala Internationella Gitarrfestival

Är du i staden under oktober månad får du inte missa denna internationella fest. I tio års tid har festivalen hållit igång och lockat till sig en stor skara av människor som delar det gemensamma intresset för gitarrmusik. Talangerna kommer från olika delar av världen och representerar oftast en bred repertoar av musikstilar. Under festivalens gång får du även ta del av spännande workshops och seminarier om detta fantastiska instrument.

KulturNatten

Det här är inte bara Uppsalas största kulturella evenemang, utan det är även den största kulturnatten i landet. Behöver vi säga så mycket mer? Från morgon till sen kväll kommer stadens föreningar, institutioner och företag inom kultur gå ihop och arrangera flera olika aktiviteter och tillställningar runt om i staden. Dansuppvisningar och konstutställningar är bara ett axplock av dessa, och många av aktiviteterna är dessutom gratis.

Uppsala Stadsteater

Under ett år spelas det runt 500 olika föreställningar på stadsteatern, vilket vittnar om ett stort utbud av teateruppvisningar att ta del av. Här finns det definitivt något som faller i smaken för alla. Klassisk teater som Shakespeare eller mer moderna satsningar som engagerar barn såväl som vuxna. Utöver teaterföreställningarna så fungerar själva stadsteatern som en mötesplats där folk kan träffas i caféet för en fika eller smaka på en ny vegetarisk rätt. Är du mer nyfiken på hur det ser ut bakom kulisserna kan en guidad tur vara ett alternativ.

Uppsala Konsert & Kongress

Namnet kanske inte tillhör de mest geniala namnval som finns, men Uppsala Konsert & Kongress har blivit till en riktig mötesplats i Uppsala som imponerar med sin moderna arkitektur. Även om du inte ska gå på en konsert eller något annat evenemang så är designen och utsikten anledning nog till att komma hit. I restaurangen finns det dessutom en uteservering som har öppet under hela sommaren.